Wat is de ideale locatie voor een boudoir fotoshoot?

Daar kan ik kort en krachtig over zijn. Deze is er niet. De ideale locatie voor een boudoir fotoshoot hangt af van de sfeer die jij in je foto terug wil zien en voelen. Het kan zijn dat mijn fotostudio in Tilburg de ideale fotolocatie is. Maar het kan ook zijn dat jij een speciale buitenlocatie in gedacht hebt. Aan iedere locatie zitten voor en nadelen. Een professionele fotograaf is er voor jou en helpt je door het proces om jouw ideale shoot te ontwerpen en dus ook adviseren bij de perfecte locatie voor jouw boudoir-fotosessie! En laat dat nou net zijn wat ik super leuk vind om te doen!! Van het kiezen van de perfecte locatie, de styling van de set, de props die je wel of juist niet wil gebruiken. De kledingkeuze, de lingerie keuze, wel of geen visagie en hairstyling. De keuzen van sfeer | mood en afwerking van de portretten alles komt samen in het ontwerpen van jouw ideale shoot. In deze bog zoomen we in op de perfecte locatie:

 
20180803_Bianca_van_der_Veen_web_014.jpg

De Fotostudio

De voordelen van fotograferen in mijn fotostudio

  • Ik heb al mijn props en gear tot mijn beschikking en we kunnen heel erg snel schakelen tussen verschillenden stijlen, achtergronden, props en kleding.

  • Je hebt een ruime kleedkamer tot je beschikking met de mogelijkheid om al je kleding | lingerie setjes op te hangen.

  • Je hebt de privacy van de studio en we worden niet gestoord tijdens onze shoot.

  • Er is een toilet, en opfris mogelijkheid en je kan je make-up rustig bijwerken en aanpassen.

De nadelen van mijn fotostudio.

  • Het is geen buitenlocatie en ondanks dat ik een greenscreen heb en deze kan inzetten waardoor we heel veel kunnen simuleren, is dit niet hetzelfde als een echte buitenlocatie.

  • Ik heb een aantal props tot mijn beschikking maar een luxe hotel kamer of een beschut, groen en bloemrijk tuinperceel is het niet. Wanneer dit de sfeer is die jij graag wil dan is mijn fotostudio in Tilburg niet de place to be voor jou.

 
20171016_Bianca_van_der_Veen_Portraiture_Bourdoir_00001_web.jpg

Op locatie, binnen.

Heb jij een speciaal hotel in gedachte of een industrieel hal de mogelijkheden zijn enorm enBinnen mijn netwerk heb ik prachtige mogelijkheden maar wanneer jij zelf een locatie in gedachte hebt is dit natuurlijk fantastisch.Het is wel belangrijk om te checken of de locatie die jij in gedachte hebt ook toestaat om daar een boudoir shoot te doen. In een hotel kamer is dit uiteraard geen probleem, maar niet iedere locatie wil .

Het is ook mogelijk en in sommige gevallen ook echt nodig om een locatie van te voren te bezoeken. Je weet nooit of er werkzaamheden plaats vinden of dat de locatie er nog uitziet als gepresenteerd in een foto op Pinterest.

Om een voorbeeld te benoemen. Ik heb ooit in Parijs een dreamshoot gedaan en we wilden een sunrise shoot doen op het dek van Trocadero vóór de Eiffeltoren. Toen we om 6 uur ‘s ochtends aankwamen met de taxi bleek dat dit gedeelte ivm werkzaamheden helemaal afgezet was met houten schotten… CHIPS… Tuurlijk schakel je dan meteen en was er ruimte genoeg om naast het dek deze toffe shoot te doen maar wanner je echt een specifiek beeld hebt en je kan niet aanpassen en schakelen dan bederft dat enorm veel pret én je krijgt niet de beelden die je zo graag wil hebben. Dit zoeken we samen uit en wanneer de locatie akkoord is kunnen kunnen we de shoot verder uittekenen en ontwerpen.

 

Op locatie buiten.

Het is ook mogelijk en in sommige gevallen ook echt nodig om een locatie van te voren te bezoeken. Je weet nooit of er werkzaamheden plaats vinden of dat de locatie er nog uitziet als gepresenteerd in een foto op Pinterest.

Om een voorbeeld te benoemen. Ik heb ooit in Parijs een dreamshoot gedaan en we wilden een sunrise shoot doen op het dek van Trocadero vóór de Eiffeltoren. Toen we om 6 uur ‘s ochtends aankwamen met de taxi bleek dat dit gedeelte ivm werkzaamheden helemaal afgezet was met houten schotten… DAMN… Tuurlijk schakel je dan meteen en was er ruimte genoeg om naast het dek deze toffe shoot te doen maar wanner je echt een specifiek beeld hebt en je kan niet aanpassen en schakelen dan bederft dat enorm veel pret én je krijgt niet de beelden die je zo graag wil hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor de binnenlocaties.

 
20180602_bianca_van_der_veen_portraiture_web_i_005.jpg

Bij jou thuis.

Het is ook mogelijk om bij jou thuis een shoot te doen. Jouw thuis situatie is bij uitstek de plek waar jij je op je gemak zal voelen.

Maarrrrr veel slaapkamers zijn voor mij als fotograaf te klein om afstand te nemen en de foto’s te maken die jij graag wil hebben. Toch is het zeker niet gezegd dat het onmogelijk is. Tijdens het ontwerpen van jouw shoot bekijken we samen jouw visie en moodbord. De mogelijkheden en onmogelijkheden van jou favoriete locatie spreken we dan samen door.

  • Hoe ziet je kamer er uit?

  • Is hij opgeruimt? Daarmee bedoel ik straalt de kamer rust uit en is er niet te veel wat kan afleiden in de foto’s?

  • Wat voor licht komt er binnen?

  • Wanneer er weinig natuurlijk licht binnen komt is er ruimte voor studio verlichting?

  • Hoe groot is de kamer en kan ik afstand nemen van jou en het bed?
    Ieder fotolens heeft een bepaalde eigenschap en zonder in de technische details te treden hebben deze specs invloed op je foto.
    Ik werk graag met keuze vrijheid van lens maar vooral ik wil de beelden maken waar jij tot je maximale recht komt. Ik maak niet graag concessie in kwaliteit van beeld en sfeer. Dat is ook de reden dat ik moet weten welke beweeg ruimte ik heb, met wat voor soort licht ik kan werken en welke sfeer jij graag terug wil zien.

Op basis van o.a. deze aspecten maken we samen de keuze of jou slaapkamer/ badkamer/ keuken etc geschikt is voor een boudoir fotosessie.

Previous
Previous

Wat is een beeldbank? Hoe ontwerp je een passende beeldbank voor jouw bedrijf?

Next
Next

Luxe fotoproducten om jouw favoriete foto's de aandacht te geven die ze verdienen!